citronpasta-med-avokado

Citronpasta med Präst®, avokado, rökt lax och räkor.

På under tio minuter har du en generös sallad rik på läckerheter. Extra god blir den om du toppar med rucola, tomat och rostade pinjenötter.

4 PORTIONER

4 port tagliatelle
4 msk kallpressad olivolja
1 ekologisk citron, rivet skal
+ 2 msk citronsaft
2 msk sweet chili
1 dl riven Präst®
(smakstyrka 8–10)
salt och svartpeppar

Topping:
300 g kallrökt lax, strimlad
300 g skalade räkor
2 avokador
krasse
svartpeppar från kvarn
hyvlad Präst®

1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Blanda samman olivolja, citron och sweet chili.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med citronsåsen, osten samt salt och peppar.

2. Häll pastan i en stor skål eller i portionsskålar och toppa med lax, räkor och avokado i klyftor.
Klipp över generöst med krasse och tag några extra tag med svartpepparkvarnen. Servera genast
med hyvlad Präst.